Unity lägret i Karlstad

Nu är vi äntligen hemma hemma efter Shorinji Kempo Unity lägret i Karlstad. Tre dagars träning med ca 100 deltagare från 11 länder: Japan, USA, Finland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Ukraina, Spanien och Schweiz.

Tränarna Kawashima 8-dan och Mukaida 7- dan inspirerade oss att bli ännu bättre genom att visa tekniker med stil, god pedagogik och humor. Tack vare översättaren Karahachi med visst stöd av Kenneth från Stockholm Södra så träffade den japanska humorn oftast målet, om än med viss fördröjning.

Vi hann utöver grunder och teknikträning med Embu, teori och sparring. Alla framförde en embu med 2-4 sekvenser istället för normala 6 då vi bara fick 30 min på oss att skapa och öva in embun innan ”tävlingen” som även gav de som deltog i domar- och examinatorseminariet möjlighet att öva poängsättning under realistiska former.

Teorin innehöll information om vad som skiljer de två olika typerna av Shorinji Kempo klubbar som finns, Doin och Shibu.

Har med massor med nya saker att sprida på måndagsträningen. Enbart den första av nedanstående var värt en bilresa Karlstad tur och retur:

  • Bästa förklaringen på en kanonbra kagite shuho i kote nuki
  • Korrekt handgrepp i kannuki gatame för maximal effekt
  • Korrekta träffpunkter o riktningar för slag
  • Korrekt spark i tsuki ten ichij
  • Vikten av att kunna grundtekniker för sedan göra en massa roliga varianter snabbt

Roligast var att återse kompisar från Sverige och utlandet, vänner man lärt känna på tidigare träningsläger. Som Mukaida sensei citerade Buddha ”Framgång är att ha många riktiga vänner”.

Gassho

Mattias

Henrik, Kawashima, Mukaida, Gustav, Karahachi och jag (ps Henrik är 197 cm lång…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s