Om klubben

Shorinjikempo Stockholm Norra Shibu är en av landets 10 Shorinji- kempoföreningar och medlem i Svenska Shorinjikempo-förbundet, World Shorinji Kempo Organization samt Budo och kampsports- förbundet och därigenom Riksidrottsförbundet.
Klubben startades våren 2006 i Åkersberga av Robert Liljeblad.

robert_and_morikawa-sensei

Robert tillsammans med Morikawa-Sensei, Rakuto-doin, Kyoto Japan. (Bilderna är tagna före 2005 och visar ”manji” som bröstmärken som är ett gammalt buddhistiskt märke)

Robert är graderad till Seikenshi 4 dan och Shodoshi. Han började träna Shorinji Kempo 1985 i Bromma vid 11 års ålder och tränade där fram till 1994 då han började studera ekonomi i Karlstad och fortsatte sin träning i Karlstad. När studierna var klara 1998 flyttade Robert tillbaka till Stockholm och började träna hos Stockholms Studenter. Robert har bott och tränat i Kobe, i Japan, under ett och ett halvt år fram till 2005. Hans instruktörer var då Hanaki-sensei 8 dan, Ashiya doin i Kobe och Morikawa-sensei 8 dan, Rakuto doin i Kyoto.

Om Shorinji Kempo
Shorinjikempo är en traditionell budoart och ett utmärkt själv- försvar. Shorinjikempo erbjuder en varierande och mångsidig träning som kan utövas av alla, kille eller tjej, ung eller gammal. Alla är välkomna!

Två system i ett, ”hårda” (goho) och ”mjuka” (juho), kombineras i Shorinjikempo till ett komplett självförsvars- system som kan anpassas till vilken situation som helst. ”Hårda” tekniker där du lär dig försvarstekniker med slag, sparkar och pareringar. Och ”mjuka” tekniker såsom losstagningar, kast och fasthållningar då en attackerare tar ett grepp eller initierar ett kast. Dessutom lär man sig seiho vilket är korrigering av skelett och massage av tryckpunkter.

Shorinjikempo grundades av Japanen So Doshin 1947. Han utvecklade ett system som bygger på de tekniker och den filosofi han lärt sig i Kina. So Doshin ville återskapa den tanke Boddhidharma haft när han lärde ut kampkonst och zenfilosofi i Shaolintemplet. Shorinjikempo baseras på enighet mellan kropp och själ samt enigheten mellan styrka och kärlek.

Shorinji Kempo innehåller även meditation (chinkon-gyo, vilket i princip innebär Zazen) Denna träning ger dig god hållning, lugn och avslappnad andning samt främjar ett balanserat sinne.

För mer information om Shorinjikempo besök gärna Svenska Shorinji kempo-förbundet eller World Shorinji kempo Organization där Shorinjikempo Stockholm Norra är medlemmar